cards g419fd349f 1280 920x425 - MIKSI POKERIA KUVATETAAN POKERIKSI?

MIKSI POKERIA KUVATETAAN POKERIKSI?

Miten pokerin nimi syntyi? Pokeri on nähnyt monia nimimuutoksia eri maissa. Pokerin säännöt ovat muuttuneet vuosien saatossa. Tämä artikkeli selittää pokerin historian ja sen vuosien aikana tapahtuneen kehityksen.

POKERINIMEN ALKUPERÄ

Poch-peli oli pokerin historian vaikutusvaltaisin. Poch Ranskassa on muunnelma Poquesta. Se käyttää 32 tai 52 kortin pakkaa ja Poch-lautaa. Kupit on merkitty ässä, kuningas ja kuningatar. Pinke-kuppia lukuun ottamatta nimetty pankkiiri asettaa sirun jokaiseen kuppiin.

Pochin aikana on kolme vaihetta.

Sulaminen

He voittavat pelimerkkejä, jos heillä on valttimallinen kymmenen, jätkä tai kuningatar. He voivat myös ottaa korttiaan vastaavan palan kupeista. Avioliittokupin rahat voittaa kuka tahansa, jolla on sekä kuningatar että kuningas. Voittaaksesi pelimerkkejä sarjakupista, tarvitset kolme korttia, joilla on sama maa, tai kolmen kortin värisuora voittaaksesi.

Pochen

Tämä turnaus on lähes identtinen tavallisen pokerin kanssa, jossa pelaajat panostavat merkittävimmällä kädellä tai setillä. Sarjat koostuvat kahdesta, kolmesta tai neljästä kortista, joilla on sama arvo. Pinke-kuppi toimii pottina, ja pelaajat, jotka panostavat tällä kierroksella, sijoittavat pelimerkkinsä sinne.

Pelaajat yrittävät bluffata välittääkseen vastustajalleen heikomman tai vahvemman käden. Mielenkiintoinen huomionarvoinen seikka on saksankielinen sana pochen, joka voidaan kääntää ”bluffiksi” tai ”kehutukseksi”.

Voiminen

Tässä uurnassa Poch muuttuu uudeksi peliksi, jossa pelaajat yrittävät hylätä mahdollisimman monta korttia. Vuoro alkaa siitä, että pelaaja hylkää pisimmästä maasta pienimmän arvoisen korttinsa. Pelaajat jakavat kortteja, kunnes ässä tai seuraavaksi korkein kavion kortti hylätään. Jokainen pelaaja, joka on pelannut viimeisen kortin, voi käyttää mitä tahansa korttiaan. Pelimerkit jaetaan pelaajille kunkin vuoron lopussa jäljellä olevien korttien määrän perusteella.

POKERIN KEHITYS 1900-luvulla

Erityisesti länsirannikolla Stud-pokeri oli 1800-luvun suosituin peli. Uusia pokerimuunnelmia luotiin 1840-luvun lopulla. Näissä versioissa pelaajat voivat käyttää seitsemää korttia viiden sijasta käden muodostamiseen. Tämä johti tunnettuun Texas Poker Hold’em -muunnelmaan, joka esiteltiin 1900-luvun alussa.

Viiden kortin veto oli suosituin pokeriversio ennen 1970-lukua. Siinä oli kaksi panostuskierrosta, ja vain muutama pelaaja oli kiinnostunut neljästä. Tämä muuttui, kun World Series of Poker (WSOP) piti finaalit Texas Hold’emin säännöillä. Pokeriversio on ollut pokerihuoneiden tukipilari maailmanlaajuisesti.

Omaha luotiin 1980-luvulla, kun ihmiset keksivät uudelleen vanhoja pokerimuunnelmia. Peli käyttää viittä yhteistä korttia ja neljää korttia. Tämä peli on ainutlaatuinen, koska pelaajat voivat pelata vain kaksi neljästä kortista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.